update simplertk GPS to version 1.12 and now fail

Q&A forumCategory: Questionsupdate simplertk GPS to version 1.12 and now fail
sebastien.decorme asked 3 weeks ago

Hi,
I’ve updated my base and rover with the V1.12 firmware.
I’ve send the Rover and base script to configure the GPS.
Now my rover never goes in RTK it stay always in 2D/3D mode.
On the base the RTCM message are send to UART2 at 115200.
The NO RTK led is ON, and  both GPS=>XBEE and GPS FIX  blink at same time.
On the rover the RTCM in message is on UART2 at 115200.
the NO RTK led is ON
the GPS FIX LED blink
the XBEE=>GPS is always on.
 
What I’ve missed ? Ieve followed all the tuto and everyhting seem to be fine.
 
Thanks
 
 
 
 
 
 
 

3 Answers
clive1 answered 3 weeks ago

Make sure the Base has entered TIME mode, and is outputting RTCM3 messages.
Enable UBX-NAV-PVT to confirm the TIME status.
Look at UBX-CFG-TMODE3 to see if the unit has a survey location, or is completing a SURVEY-IN operation.
If doing a SURVEY-IN, check progressions with UBX-NAV-SVIN

clive1 answered 3 weeks ago

Make sure the Rover is receiving RTCM3 messages, check with UBX-RXM-RTCM

sebastien.decorme answered 3 weeks ago

The Base is in survey-mode since 2hours the RTCM3 data output on uart2 at 115200 (The led GPS>XBEE blink)
On the Rover the UBX-RXM-RTCM is blank

clive1 replied 3 weeks ago

Has the Base entered TIME mode, or not? Check with UBX-NAV-PVT
If the Base is outputting RTCM3 data, but the Rover is not receiving it, then you need to check/validate that the radio link is functional, and at the correct baud rate.