no connect after Firmware update

Q&A forumCategory: Questionsno connect after Firmware update
Konrad Rudolphi asked 6 months ago
I flashed the firmware VER: 1.10 on my SimpleRTK2B. Then I re-uploaded my config. 
Now I can no longer connect the F9P via USB.
With Pixhawk connect, I only receive data. I can not send Data. 
On Xbee TX RX I receive nothing at all. 
I have tested different baudrate. 
The USB2TTL adapter works perfectly on my second SimpleRTK2B.

I have already written an email to you
 
Ardusimple Staff replied 6 months ago

Hi Konrad,
FW 1.00 configuration files don’t work well on FW 1.10. The module might enter in the state where you have it now. Try following procedure throw UART1.
– Prepare the message UBX-CFG-CFG “Revert configuration to default”. Send it immediately after powering the board. Hopefully you should be able to recover the unit.

Let us know if you succeed otherwise we will have to try another process.

Ardusimple Staff replied 6 months ago

Hi Konrad, do you have any news?

3 Answers
maltan answered 6 months ago
The problem is, with Uart1 I can receive but not send. The problem I had already before the firmware update. Is probably broken
Ardusimple Staff replied 6 months ago

Hi Maltan, do you have the same problem as Konrad?

maltan answered 6 months ago

Konrad and Maltan are the same. I did not know that you could register in this forum with the shop user

Ardusimple Staff replied 5 months ago

Is it solved?

Ardusimple Staff answered 6 months ago

Hi Konrad,

  1. About “I flashed the firmware VER: 1.10 on my SimpleRTK2B. Then I re-uploaded my config. Now I can no longer connect the F9P via USB.”. Did you solve this problem?
  2. About “With Pixhawk connect, I only receive data. I can not send Data. On Xbee TX RX I receive nothing at all.” This seems to be a different issue. Can you send us a high definition picture to info@ardusimple.com, from the top of the board.